Stravování pro účastníky je během Akademických týdnů zajištěno přímo v areálu. Jídelna se nachází v prvním patře hlavní budovy Horalka. Můžete si objednat snídaně, obědy a večeře po dobu konání Akademických týdnů.
Snídaně jsou formou švédských stolů a vydávají se před prvním přednáškovým blokem. Obědy a večeře se vydávají po skončení dopoledního či odpoledního přednáškového bloku, a to po dobu 1 hodiny. Stravu obdržíte po předložení jídelního kupónu, který získáte při platbě v kanceláři AT.
Stravování lze objednat od večeře v sobotu, kdy Akademické týdny začínají, až do oběda následující neděli, kdy AT končí.
Do jídelny prosím choďte v čisté obuvi – v případě špatného počasí nabídneme návleky.
Stravu si můžete objednat i bez ubytování, například chystáte-li přijet na jeden celý den. Bez objednání můžete využít restauraci v chatě Horalka.
Dětská a dietní strava
Dětské porce mohou být objednány pouze pro děti do 15 let.
Na vlastní žádost v dostatečném předstihu zajistíme v odůvodněných případech dietní jídla (bezlepková, diabetická, žlučníková) – uveďte prosím v přihlášce. Z provozních důvodů není možné objednat vegetariánskou stravu.
Odhlašování
V případě potřeby odhlašujte stravu nejpozději den předem do 9 hodin osobně v kanceláři AT (hlavní budova), telefonicky nebo e-mailem. Za včas neodhlášenou stravu peníze nevracíme!
Jídelníček
snídaně | oběd | večeře | |
---|---|---|---|
sobota 29. 7. | hovězí guláš, pečivo (A1) | ||
neděle 30. 7. | švédský stůl* + ovoce (A1,A3,A7) | květáková polévka, vepřová kýta pečená, bramborový knedlík, zelí (A1,A3,A7) | uzená vepřová krkovice, bramborová kaše, okurka (A7) |
pondělí 31. 7. | švédský stůl* + sladké pečivo (A1,A3,A7) | hovězí polévka s těstovinami, hovězí zadní vařené, koprová omáčka, houskový knedlík (A1,A3,A7,A9) | ledový salát s česnekem, kuřecí maso, pečivo (A1) |
úterý 1. 8. | švédský stůl* + ovoce (A1,A3,A7) | gulášová polévka, kuřecí čína, rýže (A1) | milánské špagety se sýrem (A1,A3,A7) |
středa 2. 8. | švédský stůl* + sladké pečivo (A1,A3,A7,A9) | hovězí polévka s rýží, hovězí zadní vařené, rajská omáčka, těstoviny (A1,A3,A7) | smažený vepřový řízek, brambor, zelný salát (A1,A3) |
čtvrtek 3. 8. | švédský stůl* + ovoce (A1,A3,A7) | zeleninová polévka, vepřová plec pečená, bramborový knedlík, špenát (A1,A3,A7,A9) | pečené kuřecí stehno, pečivo (A1) |
pátek 4. 8. | švédský stůl* + oplatka (A1,A3,A7) | kulajda, čočka nakyselo, vejce, okurka (A1,A3) | těstovinový salát se sýrem a zeleninou (A1,A3,A7) |
sobota 5. 8. | švédský stůl* + ovoce (A1,A3,A7) | hovězí polévka s krupicí a vejcem, kuřecí na paprice, těstoviny (A1,A3,A7,A9) | rizoto z vepřového masa se sýrem, červená řepa (A7) |
neděle 6. 8. | švédský stůl* + sladké pečivo (A1,A3,A7) | čočková polévka, vepřová kýta na žampiónech, rýže (A3,A7) |
* Švédský stůl = pečivo, máslo, džem, med, šunka, salám, sýr, paštika, čaj.
V závorkách jsou uvedeny alergeny.
Výdejní doba jídelny
snídaně | oběd | večeře | |
---|---|---|---|
Sobota 29. 7. | 18:15 – 19:15 | ||
Neděle 30. 7. | 8:30 – 9:30 | 12:00 – 13:00 | 18:15 – 19:15 |
Pondělí–pátek (31. 7. – 4. 8.) | 8:00 – 9:00 | 12:15 – 13:15 | 18:15 – 19:15 |
Sobota 5. 8. | 8:30 – 9:30 | 12:00 – 13:00 | 18:15 – 19:15 |
Neděle 6. 8. | 8:30 – 9:30 | 12:15 – 13:45 |