Termín a místo 34. ročníku

Drazí přátelé AT,

jménem pořadatelů Akademických týdnů Vám tímto oznamuji, že 34. ročník Akademických týdnů se bude konat ve dnech 26. 7. – 3. 8. 2025 v areálu kláštera Milosrdných bratří v Novém Městě nad Metují.

Po uzavření rekreačního areálu chaty Horalka, kde proběhlo posledních sedm ročníků AT, jsme hledali obdobný rekreační areál. Hledání nebylo z různých důvodů úspěšné. Rozhodli jsme se proto pro městskou variantu AT a jako nejvhodnější místo zvolili areál kláštera Milosrdných bratří v Novém Městě nad Metují, který spravuje farnost Nové Město nad Metují.

Akademické týdny proběhnou na podobném půdorysu, jaký znáte z minulých ročníků. Devět dní přednášek, koncertů, divadelních představení atd. Většina programu proběhne v osvědčeném přednáškovém stanu na zahradě kláštera. Tam budou i stánky s knihami, nahrávkami a občerstvením.

Jiná bude organizace ubytování. Uprostřed města není o ubytovací kapacity nouze, a proto bude na každém z Vás, v jakém ubytovacím zařízení v Novém Městě nad Metují nebo okolí si pobyt zajistíte. Termín AT je už známý, a proto Vám doporučujeme zajistit si ubytování v dostatečném předstihu.

Stravování pro ty z Vás, kdo se nebudete chtít stravovat ve svém ubytování nebo v novoměstských gastro zařízeních, domlouváme v základní škole v sousedství kláštera. Podrobnosti Vám včas oznámíme.

Akademické týdny nabízejí aktivní dovolenou také pro rodiny s dětmi. Pro předškolní děti zajišťují pořadatelé hlídání během přednášek, pro děti školního věku pak samostatný program formou táborové hry.

Doufám, že se nám i na novém místě podaří AT v obvyklé podobě uspořádat, a doufám, že se nám společně s Vámi opět podaří vytvořit inspirativní a přátelskou atmosféru.

S přáním všeho dobrého

Julius Kahanec
ředitel a programový vedoucí Akademických týdnů

Možné ubytování

Další ubytování v Novém Městě nad Metují i blízkém okolí vyhledáte např. na webu www.mapy.cz nebo www.booking.com.